divendres, 26 de setembre del 2008

Demanen 2 anys de presó per Oleguer

La Fiscalia demana dos anys de presó a Oleguer Presas.
Acusen el futbolista d’un delicte d’atemptat per uns incidents a Sabadell el setembre de l’any 2003

La Fiscalia ha presentat un escrit d’acusació al jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell on demana una condemna de dos anys de presó per a Oleguer Presas. El futbolista és una de les onze persones a qui el ministeri públic acusa d’haver participat en uns incidents amb la policia local de Sabadell la matinada del 27 de setembre del 2003, en el conegut com a cas Bemba.

Oleguer Presas està acusat d’un delicte d’atemptat i una falta de lesions per haver ferit un dels agents de la policia local de Sabadell que aquella nit va reprimir una festa organitzada amb motiu de la clausura del bar Bemba. La presència policial va derivar en un enfrontament entre els joves concentrats i, en el cas del futbolista, se l’acusa de tirar una pedra a un agent policial.

Segons l’escrit d’acusació, el policia va resultar ferit lleu al colze. L’acusació pública també demana que Presas indemnitzi aquest agent amb la quantitat de 450 euros. El fiscal del cas també assegura que l’exdefensa del Futbol Club Barcelona va refugiar-se en un bar, amb altres joves, on, en entrar-hi, la policia va ser rebuda amb una pluja d’objectes.

L’escrit de la Fiscalia, que porta data del 25 d’agost passat, explica que els incidents van iniciar-se poc després de la una de la matinada quan diversos veïns del carrer Concepció de Sabadell van trucar a la policia local pel soroll que feien un grup d’uns dos-cents joves que estaven concentrats davant el bar Bemba.

Segons sembla, aquest establiment ja havia tingut diversos problemes amb la policia local “per haver incomplert els horaris de tancament”, el propietari del local havia decidit no renovar el lloguer i aquella nit s’hi celebrava una espècie de festa de comiat.

Quan la policia local va arribar al lloc “els joves van adoptar una actitud de menysteniment del principi d’autoritat i van reaccionar de forma violenta insultant els agents i llançant-los ampolles i pedres”, segons sosté el fiscal. Al lloc dels fets també s’hi va desplaçar l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i dos regidors –un d’ells el de Seguretat i germà de l’alcalde, Paco Bustos–, que van ser objecte de “vexacions verbals”, segon l’acusació.

Pantalons avall
L’escrit de la Fiscalia relata que els joves van abaixar-se els pantalons, en clara mostra de mofa, i van agredir els agents de policia tirant-los maons, pedres i bosses d’escombraries. També van tombar contenidors d’escombraries per fer barricades.

Del total d’onze persones acusades per la Fiscalia, a tres els demanen dos anys de presó i a la resta divuit mesos. El cas va desembocar en un creuament de denúncies, però la Fiscalia demana l’arxiu de les actuacions judicials per a vuit agents de la policia de Sabadell, un agent del Cos Nacional de Policia i l’intendent de la policia local, Jordi Roviralta.

Quan van passar els fets, Oleguer Presas començava a alternar la seves actuacions amb el Barcelona B i el primer equip de futbol.

Font: Diari Avui

Recordem que aquest dissabte a Sabadell hi ha una concentració de suport als detinguts i de rebuig a la repressió policial.

Des d'ací donem tot el suport del món tant a Oleguer com a la resta dels detinguts i rebutgem la repressió que han de patir els col·lectius socials que lluiten per una causa justa.

4 comentaris:

l'Anna ha dit...

de debó, que la cosa és preocupant. Quina "justícia" la de l'estat Espanyol...Només s'obliden del que volen, i a l'Oleguer, per fer una rascada al pobre policia dos anys de presó...en fi, no cal fer cap mena de comentari, no?

Anònim ha dit...

Seria sempre amb Oleguer que fa tant per a nosaltres.Espanya llamp que te cremés .
Oleguer és el millor home al mon .No pot ser veritat ! Espanya justicia de merda com sempre .
OLEGUER ANIM !
EL CATALA ES CATALA //*//.
WWW.MARC-SABATES.COM
BARCELONA
NACIO CATALANA LLIURE //*//.

Unknown ha dit...

Ànims Oleguer, tot quedarà en no res, segurament aquest fiscal deu ser de la corda de la fiscal que interrogà lÈric Bertran, de la cova més profunda de la ignorància i intolerància espanyoles. Si fores fill meu n'estaria molt orgullós. Salut i independència ////

RÀTZIA ha dit...

Res de nou, l'Estat espanyol porta segles utilitzant la justícia de manera partidista. Esperem que la cosa no propsperi. Salut!